Министарка правде Маја Поповић састала се са делегацијом Министарства правде Уједињених Арапских Емирата предвођене министром правде Абдулахом Султаном Ал Нуаимијем. На састанку је исказано обострано задовољство сарадњом која је успостављена између Републике Србије и Уједињених Арапских Емирата, као и спремност да остварена сарадња буде унапређена како би био остварен и суштински корак у јачању стратешког партнерства.

У јачању сарадње две државе указано је и на значај билатералних уговора између Републике Србије и Уједињених Арапских Емирата о међународној правној помоћи у грађанским стварима, о међународној правној помоћи у кривичним стварима, о трансферу осуђених лица и о изручењу, који су потписани у септембру 2022. године у Абу Дабију приликом посете делегације Републике Србије, коју је предводио председник Србије Александар Вучић, Уједињеним Арапским Емиратима. Уговори су почели да се примењују у априлу 2023. године. 

Делегације две државе су размениле искуства у области израде прописа, борбе против организованог, високотехнолошког и других облика криминала, међународне сарадње у грађанским и кривичним стварима, система извршења кривичних санкција и ефикаснијег вођења судских поступака.

Састанку су присуствовали председница Врховног суда Јасмина Васовић и Врховна јавна тужитељка Загорка Доловац, као и Абдул Рахман Мурад Ал Балуши, директор Департмана за међународну сарадњу Министарства правде Уједињених Арапских Емирата.