Министарка правде Маја Поповић обишла је Јавну установу Центар за пружање услуга социјалне заштите ,,Мара” Ниш.

Том приликом, она је уручила помоћ Министарства правде Прихватилишту за одрасла, стара лица и бескућнике. Прихватилиште, у коме може боравити 15 особа, формирано је у некадашњем објекту ГО Медијана.

Објекат је  адаптиран захваљујући додели 3.150.000 динара, из средстава која су прикупљена по основу одлагања кривичног гоњења (опортунитет), а која је Министарство правде 2021. године доделило Центру ,,Мара” за ову намену.

Министарка Поповић изразила је задовољство чињеницом да су средства утрошена за социјалну бригу о нашим суграђанима којима је помоћ најпотребнија.У склопу Центра за пружање услуга социјалне заштите ,,Мара”, министарка је обишла и Предах смештај за особе са интелектуалним тешкоћама, у коме се пружају услуге дневног боравка за децу, младе и одрасла лица.

Министарка је уручила пакете са дечјом одећом и играчкама и изјавила да су Министарство правде и Влада Републике Србије посвећени зашити угрожених категорија грађана. Побољшање њиховог положаја један од приоритета државе Србије, истакла је Поповић.