Управа за извршење кривичних санкција суспендовала је са посла четири припадника Службе за обезбеђење у Окружном затвору у Крушевцу након установљених пропуста за које се сумња да су довели до бекства два притворена лица 24. априла 2021. године.

Против запослених ће бити покренут и дисциплински поступак који треба да утврди њихову одговорност за пропусте у раду.

Одлука о суспензији уследила је након што су припадници Одељења за инспекцију Управе за извршење кривичних санкција обавили ванредни надзор у ОЗ у Крушевцу.

Уз чињеницу да се затвор у Крушевцу налази у центру града, подсећамо да је овај објекат изграђен у првој половини прошлог века и да је већ неко време у неусловном стању.

Из ових разлога је Управа за извршење кривичних санкција раније још предузела активности на измештању овог затвора из централног градског језгра и изградњи новог објекта на другој локацији, за смештај 400 до 500 лица лишених слободе.

Реч је о врло захтевном процесу који, између осталог, подразумева и експропријацију земљишта, због чега Управа улаже огромне напоре да се све активности на овом пројекту, у сарадњи са Развојном Банком Савета Европе, обаве у складу са законом.

УПРАВА ЗА ИЗВРШЕЊЕ КРИВИЧНИХ САНКЦИЈА