Министарка правде Маја Поповић, присуствовала је првом састанку Координационог тела за спровођење АП23 које је основала Влада Републике Србије. Том приликом, као председавајућа, истакла је значај Поглавља 23 као једног од најважнијих поглавља у процесу придруживања Републике Србије Европској унији.

Министарка Поповић је посебно нагласила да је потребно да убудуће све институције, укључујући и Министарство правде, ефикасно спроводе планиране активности у роковима задатим у АП23, да адекватно извештавају о спроведеним активностима, као и да се потенцијални проблеми у спровођењу решавају заједнички кроз рад Координационог тела.

На састанку је представљена и нова методологија извештавања о спровођењу АП23, која ће помоћи ефикаснијем спровођењу, повећаној видљивости реформских корака, као и правовременој идентификацији кашњења у реализацији АП23.

Састанку су присуствовали чланови из 25 институција који су још једном истакли да је Акциони план кровни стратешки документ Републике Србије у области владавине права са којим сви остали стратешки документи морају бити усклађени.