Државни секретар у Министарству правде Радомир Илић састао се са министром правде и људских права Индонезије Јасоном Лаолијем, са којим је разговарао о досадашњој и будућој сарадњи две земље.


Илић и Лаоли су се сагласили да је сарадња Србије и Индонезије до сада била успешна, али да постоји простор за њено даље унапређење, нарочито у области међународно правне помоћи.


Они су истакли да би ускоро требало да почну преговори о закључењу уговора из области међународно правне помоћи, чији су нацрти већ размењени.


Илић и министар правде Индонезије су разговарали и о борби против корупције и организованог криминала.
Лаоли је рекао да је за ефикасну борбу против корупције и организованог криминала неопходна глобална сарадња, чему је Индонезија веома посвећена.


Илић је истакао да је Србија у борби против корупције ојачала институционални и законски оквир и да је израђен читав низ прописа који су показали суштинску вољу Србије и председника Александра Вучића у борби против корупције.


Државни секретар Илић се Индонезији захвалио на принципијелном ставу о непризнавању независности Косова и Метохије и навео да такав став јача пријатељство две земље.


Илић и министар правде Индонезије су констатовали и да постоји велики простор за унапређење сарадње две земље у другим областима, а нарочито у области економије.


На састанку су договорене будуће заједничке активности два министарства.

Покривалице са састанка могу да се преузму на сајту www.infobiro.tv