Министарка правде Нела Кубуровић, заједно са председником Врховног касационог суда и Високог савета судства Драгомиром Милојевићем, као и са шефом Делегације Европске уније у Србији Њ.Е. Сем Фабрицијем и шефом Мисије Савета Европе у Београду Тобијас Флесенкемпером, говориће сутра, 18. априла 2019. године на представљању Извештаја Европске комисије за ефикасност правосуђа („СЕПЕЖ“) за 2018. годину - ефикасност и квалите правде у европским правосудним системима.

Присутнима ће се обратити и некадашњи председник, а данас члан СЕПЕЖ-а и шеф сектора Министарства за уставна питања, реформу, дерегулацију и правду  Републике Аустрије Георг Става.

Представљање извештаја, које организује Министарство правде уз подршку ИПА 2015 пројекта „ЕУ за правду – Подршка поглављу 23“ и у сарадњи са СЕПЕЖ-ом, биће организовано у Палати Србија – сала Београд (Булевар Михајла Пупина 2) са почетком у 9.30 часова.

Извештај за 2018. годину, заснован на редовном двогодишњем процесу прикупљања података о правосудним системима, и интерактивна база података, „CEPEJ-STAT“, пружају детаљну слику о раду правосудних система, о њиховим буџетима, о броју и положају судија, јавних тужилаца, као и о организацији судова у 45 држава чланица Савета Европе и два посматрача СЕПЕЖ-а, а на основу података из 2016. године.

Уколико сте заинтересовани да испратите догађај, молимо вас да ваше акредитације (име, презиме и број личне карте) пошаљете на електронску пошту press@mpravde.gov.rs најкасније до сутра, 18. априла 2019. године до 8 часова.

Контакт особа:

Милица Вучковић

0648135073