Актуелно > Вести 15.03.2017.

Најава: Савремени лифт за инвалидна лица, мајке са колицима и рекреативце на Градској плажи у Ужицу

Министар правде Нела Кубуровић присуствоваће сутра, 16. марта 2017. године, у 11 часова у Ужицу (Међај бб, Градска плажа) пуштању у рад лифта за инвалидна лица,мајке са дечијим колицима и рекреативце, чија је уградња финансирана новцем добијеним на Конкурсу Министарства правде за доделу средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења (опортунитета).

Министарство правде је у марту 2016. године расписало Јавни конкрус за доделу средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења са циљем избора пројеката од јавног интереса (здравство, култура, просвета, хуманитарни рад и сл).

Износ средстава за који су заинтересовани конкурисали износио је 351.509.000 динара, или око 2,86 милиона евра, а на конкурс се пријавило око 1.200 апликаната.

Конкурс је спровела Комисија Министарства правде, сачињена од представника релевантних институција – тужилаштва, министарстава здравља, просвете, културе, рада и правде, која је анализирала приспеле пројекте и донела одлуку о додели средстава за 67 пројеката.

Међу њима је и  пројекат Града Ужице - „Пешачка комуникација за инвалидна лица,мајке са дечијим колицима и рекреативце који користе бицикле или ролереˮ, за чију уградњу је издвојено близу 4 милиона динара.
Пуштању у рад савременог лифта присуствоваће и градоначелник Ужица Тихомир Петковић.

Контактособа:

Милица Вучковић 064 813 50 73