Rukovodstvo KPZ u Beogradu (Padinskoj skeli) poklonilo je deci koja se leče na Institutu za majku i dete „Vukan Čupić“ u Beogradu 100 novogodišnjih paketića koje su zajednički obezbedili zaposleni i osuđena lica u ovom zavodu.

„Želja nam je bila da ohrabrimo decu koja se nalaze na lečenju i učinimo nešto lepo za njih“, istakao je upravnik zavoda Vladimir Bukvić.

On je naveo da se sva deca raduju novogodišnjim praznicima, a da društvo treba da se okrene najmlađima i svima drugima koji iz nekog razloga neće biti sa svojim porodicama.

„Humanost i empatija nas čini boljim ljudima i vreme praznika nije vreme samo za slavlje, već i trenutak da se setimo onih kojima možemo da pomognemo da imaju osmeh na licu“, rekao je Bukvić.

On je podsetio da je slična akcija organizovana za prošlu Novu godinu kad je deci smeštenoj u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici u Beogradu i Dečijem selu „Dr Milorad Pavlović“ u Sremskoj Kamenici poklonjeno 100 paketića.

Nedavno su povodom Dana ljudskih prava, osuđenici Okružnog zatvora u Zaječaru, koji su prošli obuku u pekarstvu, pripremili, u saradnji sa Crvenim krstom, humanitarni obrok za đake Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Jelena Majstorović“ u Zaječaru i Ustanovu za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju „Oblutak“.

U OZ Zaječar je tokom ove godine 21 osuđeno lice steklo sertifikate za pekare u kojima nije navedeno da su stečeni tokom izdržavanja kazne kako bi se izbegla eventualna stigmatizacija po njihovom povratku u zajednicu.

UPRAVA ZA IZVRŠENJE KRIVIČNIH SANKCIJA