Ministarka pravde Maja Popović učestvovala je na 128. Plenarnom zasednju Venecijanske komisije na kojem je usvojeno pozitivno mišljenje o Nacrtu akta o promeni Ustava i Nacrtu ustavnog zakona za njegovo sprovođenje.

Dobijanjem pozitivnog mišljenja načinjen je veliki napredak u ispunjavanju obaveza iz Revidiranog Akcionog plana za Poglavlje 23 - Pravosuđe i osnovna prava. 

Tim Ministarstva pravde je pohvaljen od strane rukovodstva i ostalih članova Venecijanske komisije na preduzetim koracima ustavnoj reformi u smislu prihvatanja preporuka Venecijanske komisije. 

Promene Ustava za koje je dobijeno pozitivno mišljenje imaju za cilj jačanje nezavisnosti sudova i samostalnosti javnih tužilaštava što će omogućiti veću pravnu sigurnost a samim tim Republika Srbija postaće privlačnija za strane investicije što će imati uticaj i na poboljšanje životnog standarda građana. 

Na zasedanju je učestvovao i predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić a istoj je prisustvovala i predsednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo Narodne skuštine Jelena Žarić Kovačević.