Министар правде Никола Селаковић посетио је Више јавно тужилаштво у Београду, где је са Вишим јавним тужиоцем Наташом Кривокапић разговарао о условима рада запослених у овом правосудном органу, као и ефикасности рада самог тужилаштва.

Виши јавни тужилац Наташа Кривокапић је истакла да је и поред увођења тужилачке истраге, Више јавно тужилаштво успело да оствари за 26% боље резултате рада у 2014. у односу на 2013. годину. Она је нагласила да ће решавање старих предмета и већи број склопљених споразума о признању кривице бити и у овој години једни од приоритета Вишег тужилаштва.

Министар Селаковић је изразио задовољство постигнутим резултатима и рекао да ће Министарство правде пружити сву неопходну подршку у циљу јачања људских и материјалних ресурса. Он је указао да је у току израда Стратегије истрага финансијског криминала, која ће унапредити рад тужилачког система и омогућити самим тужиоцима ефикасније обављање посла.

Селаковић је рекао да ће током ове године отпочети радови на реконструкцији зграде у Катанићевој улици за потребе смештаја Другог основног јавног тужилаштва у Београду, док ће се са темељним инфраструктурним радовима на згради Палате правде кренути почетком наредне године, чиме ће тужиоцима бити омогућени много бољи услови рада.

Приликом посете Вишем јавном тужилаштву у Београду, министар правде састао се и са јавним тужиоцима Првог, Другог и Трећег основног јавног тужилаштва у Београду, са којима је, такође, разговарао о унапређењу капацитета тих правосудних органа.