Комора јавних бележника и Казнено поправни завод у Сремској Митровици закључили су данас, 21. децембра 2016. године, уговор о пословној сарадњи, која ће се огледати у преузимању обавезе израде и штампања  књига уписника и евиденција, образаца, фасцикли, коверата и другог штампаног  материјала  од стране штампарије КПЗ за потребе Коморе јавних бележника.

Уговор су потписали председник Коморе јавних бележника Миодраг Ђукановић и управник КПЗ у Сремској Митровици Александар Алимпић.

Алимпић је том приликом истакао да је штампарија у том заводу ове године реновирана, да поседује савремену опрему и да може да одговори свим предстојећим изазовима не само по уговору са  Комором јавних бележника, већ и другим заинтересованим пословним партнерима, како у систему Министарства правде, тако и шире.

Алимпић је навео и да је тренутно у штампарији  упослено 30 осуђених лица и да је план да се упосли 150 лица када се буде радило у пуном капацитету.

Он је додао да је у том смислу уговор са Комором јавних бележника битан и за саму ресоцијализацију и упошљавање осуђених лица, што је један од примарних задатака КПЗ у Сремској Митровици.

Ђукановић је рекао да се приликом обиласка штампарије и прегледом понуђеног материјала уверио у квалитет понуде и изразио наду да ће Комора и КПЗ у Сремској МИтровици имати дугу и квалитетну сарадњу.

Сарадњу Коморе јавних извршитеља и КПЗ у Сремској Митровици подржао је и градоначелник Сремске Митровице Владимир Санадер, који је нагласио досадашњу изузетну и квалитетну сарадњу тог града и завода.