Министар правде Нела Кубуровић и министар здравља Златибор Лончар уручиће сутра, 8. децембра кључеве од 21 новог санитетског возила прибављених новцем добијеног на Конкурсу Министарства правде за доделу средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења (опортунитета).

Свечано уручење возила руководиоцима здравствених установа биће одржано у дворишту Завода за хитну медицинску помоћ у Нишу (Војислава Илића бб, Ниш) са почетком у 14.30 часова.

Министарство правде је у марту 2016. године расписало Јавни конкрус за доделу средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења са циљем избора пројеката од јавног интереса (здравство, култура, просвета, хуманитарни рад и сл).

Износ средстава за који су заинтересовани конкурисали износио је 351.509.000 динара, или око 2,86 милиона евра, а на конкурс се пријавило око 1.200 апликаната.

Конкурс је спровела Комисија Министарства правде, сачињена од представника релевантних институција – тужилаштва, министарстава здравља, просвете, културе, рада и правде, која је анализирала приспеле пројекте и донела одлуку о додели средстава за 67 пројекат, међу којима је био и пројекат Министарства здравља у вредности од 101.821.860, намењених за куповину нових санитетских возила.

Контакт особа:

Милица Вучковић

064 813 50 73