Педесет осуђеника, полазника средње техничке школе „Никола Тесла“ у Сремској Митровици, добило је у петак, 2. децембра 2016. године,  дипломе за успешно завршену школску 2015/2016. годину.

Додела сведочанстава о завршеној првој, другој и трећој години за занимања механичар грејне и расхладне технике, бравар, аутомеханичар и машинбравар,  обављена је у згради школе у оквиру Казнено-поправног завода у Сремској Митровици.

Ово је уједно била и прилика да се обележи десетогодишња веома успешна сарадња средње техничке школе „Никола Тесла“ и Казнено-поправног завода у Сремској Митровици.

„Резултат ове наше десетогодишње сарадње огледа се у веома успешној ресоцијализацији осуђених лица и њиховој припреми за пост-пенални прихват,“ рекао је заменик управника КПЗ у Сремској Митровици Небојша Драгановић.

„Осуђена лица којима казна истекне, или из других разлога напусте нашу установу, школовање могу да наставе у школи „Никола Тесла“ или у некој другој школи за средње школско образовање на основу постојеће документације,“ објаснио је Драгановић.

Директор школе „Никола Тесла“ и наставници који су били присутни, пожелели су  још успешнију следећу школску годину, а дипломцима да се по истеку казне запосле са дипломом школе коју су завршили у овој установи.