Директор Управе за извршење кривичних санкција др Милан Стевовић данас (петак, 4. новембар 2016. године) је у Окружном затвору у Београду уручио кључеве нових специјалних возила за превоз лица лишених слободе управницима осам (8) установа из система извршења.

„Првих седам оваквих возила предато је установама на коришћење у марту ове године. Тада смо и најавили набавку додатних осам (8), и ево данас ће кључеви од возила бити предати управницима наших установа,“ рекао је директор Управе за извршење кривичних санкција др Милан Стевовић.

Он је додао да ће са ових, укупно 15 нових специјалних возила, бити олакшан рад службе за обезбеђење али и услови у којима се спроводе лица лишена слободе.

„Сва нова возила задовољавају како националне тако и међународне стандаре, највише безбедносне критеријуме али, овога пута, пружају и потпун конфор како ЛЛС тако и припадницима службе за обезбеђење,“ додао је Стевовић.

Возила су дужа него и једно до сада и комплетно термоизолована са посебном климом и грејањем и за пратиоце и за лица лишена слободе. Једна од новина су и појасеви на седиштима за лица лишена слободе, боца за кисеоник,  као и могућност видео надзора дела за лица са меморијски снимањем у делу за пратњу.

Сва нова возила су уједно „брендирана“ новим знаком Управе за извршење кривичних санкција.