У оквиру међународне конференције одржане крајем септембра у Њујорку, премијерно је приказан и документарни филм "Записи из ћелије бр 12", настао у продукцији Окружног затвора у Београду и невладине организације Центар за рехабилитацију имагинацијом. 

Октобра 2014. године, Служба за третман Окружног затвора у Београду и невладина организација Центар за рехабилитацију имагинацијом, започели су позоришни пројекат "Записи из ћелије бр 12" у којем су учествовали осуђеници са затвореног одељења на издржавању казне затвора у овој установи. Представа настала према мотивима "Записа из подземља" Ф. М. Достојевског у периоду од годину дана, приказана је укупно седамнаест пута у матичном затвору и највећим казнено поправним заводима у Србији. Велико финале овог пројекта догодило се у септембру 2015, извођењем представе за јавност у Дому омладине Београда. 

На позив организатора међународне конференције "Перформинг тхе wорлд", одржане у Њујорку, председница Центра за рехабилитацију имагинацијом и ауторка пројекта Марина Ковачевић представила је еминентним гостима премијерно филм и у дискусији након пројекције која је изазвала велико интересовање, предочила своја искуства у раду са осуђеницима у српским затворима. Након премијере у Њујорку, филм ће бити приказан у америчким федералним затворима у Кентакију, Мичигену и Сен Квентину, где ће бити део програма рехабитације за америчке осуђенике. Овај вид сарадње између Србије и Америке се дешава по први пут.