Изјава министра правде Неле Кубуровић поводом лишења слободе председника Вишег суда у Шапцу Гојка Лазарева, председника Основног суда у Лозници Драгана Цветиновића и судије Основног суда у Лозници Оливере Лазаревић, због основане сумње да су починили кривично дело примање мита и злоупотреба службеног положаја:

„Никоме није пријатно да види да они који деле правду и старају се о законитости рада судова, буду лишени слободе због основане сумње да су починили тешка кривична дела.  Међутим, то је јасна порука грађанима да нема изузетих од закона, без обзира коју функцију неко обављао. Заједничким радом Тужилаштва за организовани криминал и припадника служби безбедности и Министарства унутрашњих послова, држава је показала одлучност у борби против корупције и криминала.

Када неко са овако важном друштвеном функцијом, а зарад личне користи злоупотреби службени положај, то дубоко уруши поверење грађана, не само у правосуђе, већ и у целу државу.

Верујем да ће надлежни државни органи ефикасно поступати у оваквим случајевима, како би се у што краћем року дошло до пуне истине, да би они за које се докаже да су радили мимо закона, сносили последице и одговорност за дела које су починили.“

Министар правде Нела Кубуровић